tisdag 18 december 2012

Rikstvåans Service/Bohuslarm - Uddevalla

http://www.tow.se/oldcartowuppst/uppst-000-s510019.htm

5 kommentarer:

 1. Jag trodde jag läst någonstans att denna vägsträcka kallades Italienska vägen, men jag hittar det inte igen, kanske jag minns fel. Vet du om denna del av Riksväg 2 söder om Uddevalla har något mer udda namn?

  SvaraRadera
 2. Har också för mig att vägen heter något men kommer inte på det. En häftig infart var i alla fall den här gamla vägen. Hur länge var den kvar? 1970-tal någon gång?

  SvaraRadera
  Svar
  1. fram till ca 1984 har fått jag uppgifter på. Sedan gällde väl leden genom tunnlarna.

   Radera
 3. Får vi göra lite reklam här, Larsson?

  Det finns ju en bok om Rikstvåans Service, 'Det ska bärgas i tid':

  Boken handlar om Rikstvåans Services bärgningsverksamhet, som pågick mellan 1954 och 1988. I boken berättar Lennart Anderson historien om familjeföretaget Rikstvåans Service, som han startade 1954 efter att på ett närmast makabert sätt ha insett att det fanns behov av ett räddningsföretag.

  Kurvan utanför hans föräldrars affär vid Åsen söder om Ljungskile var feldoserad och nästan dagligen inträffade där mer eller mindre allvarliga trafikolyckor. Lennart sprang då ut och hjälpte till – och fotograferade samtidigt olyckorna.

  www.rikstvaan.se

  God Jul
  Falcken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart får man göra reklam för denna bok. Larsson var bland de första som fick boken i sin hand. En mycket trevlig bok som alla som har det minsta intresse för hur det var förr i tiden bör köpa...

   Radera