lördag 22 december 2018

Volvo Laplander -66, U5892 - Kungsör

http://www.tow.se/oldcartowvolvo006/volvo-006-s5135.htm

4 kommentarer:

 1. Utryckningsfordon? Röda utryckningsljus på taket. Röd saftblandare till höger ( i körriktningen) och en Klaxon-Sonabelkompressor med två horn i grillen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så var det nog Herr Stömell. Ang. saftblandaren tror jag nog att solen spelar oss ett spratt - den är nog gul. Man ser väl även en orderhögtalare på taket?

   Radera
  2. Ju mer jag tittar på bilden, desto fler funderingar får jag.
   De röda ljusen i framkant av taket ser ut att vara Hella 120 ZN CC, försedda med en extra yttre röd lins.
   Jag tror, sol eller ej, att saftblandaren längst till vänster, sedd framifrån, är röd och jag funderar över vad som till form och storlek syns strax till höger därom? Kan det vara en grön saftblandare?
   Och mellan orderhögtalaren och takstrålkastaren finns det någonting mörkt blåsvart. Till form och storlek påminnande om en saftblandarkåpa. En blå?
   Kan någon haft lite kul och utrustat bilen med alla tillgängliga färger? Pimpat den?
   Vad tror Larsson?

   Radera
  3. De röda fasta ljusen har jag ingen kunskap om men du har säkert rätt där.

   Visst, det kan mycket väl vara en röd saftblandare. Många ambulanser tex hade ju det. Ang det gröna och det blå så är det allt träden bakom som spökar. Syns bättre på originalbilden. Bilen är heller inte reg. som utryckningsfordon och det står bara "Roterande gult varningsljus" i instrumentet. Å andra sidan är det ju inte helt ovanligt att fordon inte överensstämmer med reg.bevis. Roligt att du håller ögonen öppna.

   Radera